tomesKonzerváló fogászati kezelések (tömések, gyökérkezelés)


Esztétikus "tömések"? Nem, restaurációk!!!


Alapvető kezelési elvünk az, hogy direkt módon, (fogtechnikai háttér nélkül) csak megfelelő méretű kicsi lyukakat restaurálunk, amelyeknél nem kell számolnunk a tömőanyag zsugorodásával, és a szekciós rendszer segítségével, korrekt kontaktpontokat és ínyfelőli lezárást tudunk biztosítani.

A magas esztétikai értéket rétegtechnikával és speciális festési módszerrel érjük el.

tomes2

Esztétikus fogszínű restaurációk - (tömések)


A hátsó őrlőfogakban található sokfelszínű, régi, korrodált amalgámtömések az esetek zömében akár 10-15 évesek is lehetnek. A fogak zománcába az amalgámtömések ezüsttartalma beoldódik, ezért az évek során a fogak csúnyán elszürkülnek.


03.jpgMiért gyakori a fogszuvasodás az amalgámtömések alatt?

Az amalgámoknak van egy olyan tulajdonsága, hogy az idő folyamán  a tömések már nem zárnak jól, így a fogak alászuvasodnak a tömések széleinél keletkezett apró réseken keresztül.Funkció

Minimális foganyag feláldozásával helyreállítjuk az eredeti anatomikus fogformát. Jól barázdált rágófelszínt alakítunk ki, amivel könnyűvé válik a táplálék felaprítása, így a rágószervet megkíméljük a túlterheléstől. EsztétikaA restaurációink több színből készülnek, így környezetükbe tökéletesen beleolvadnak.


Tartósság

A tömések rendkívül időállóak, mivel a tömőanyag és a fog anyaga kémiailag összeköt.Gyökérkezelés

Ha egy fogban a fogszuvasodás mélyre terjed, akkor a baktériumok megbetegíthetik a fogbelet (pulpát), s akkor a fogban gyulladás keletkezik.

Ilyenkor szükség lehet a gyulladt pulpa eltávolítására, a "fogideg kivételére" és a fog gyökérkezelésére.

Attól függően. hogy a gyulladás mennyire előrehaladott és hogy a kérdéses fogban, hány gyökércsatorna helyezkedik el a kezelés annál bonyolultabb és költségesebb.

e-mai:


telefon / fax:

+ 36 1 3 377-226
+ 36 30 9 412-359

bejelentkezési telefonon:

hétfő-péntek 08.00 - 20.00