Master of Oral Medicine in Implantology (MOM Implantology) (Münster)
Master of Science in Implantology and Dental Surgery (M.Sc.) (Münster)

tomesKonzerváló fogászati kezelések (tömések, gyökérkezelés)


Esztétikus "tömések"? Nem, restaurációk!!!


Alapvető kezelési elvünk az, hogy direkt módon, (fogtechnikai háttér nélkül) csak megfelelő méretű kicsi lyukakat restaurálunk, amelyeknél nem kell számolnunk a tömőanyag zsugorodásával, és a szekciós rendszer segítségével, korrekt kontaktpontokat és ínyfelőli lezárást tudunk biztosítani.

A magas esztétikai értéket rétegtechnikával és speciális festési módszerrel érjük el.

tomes2

Esztétikus fogszínű restaurációk - (tömések)


A hátsó őrlőfogakban található sokfelszínű, régi, korrodált amalgámtömések az esetek zömében akár 10-15 évesek is lehetnek. A fogak zománcába az amalgámtömések ezüsttartalma beoldódik, ezért az évek során a fogak csúnyán elszürkülnek.


03.jpgMiért gyakori a fogszuvasodás az amalgámtömések alatt?

Az amalgámoknak van egy olyan tulajdonsága, hogy az idő folyamán  a tömések már nem zárnak jól, így a fogak alászuvasodnak a tömések széleinél keletkezett apró réseken keresztül.Funkció

Minimális foganyag feláldozásával helyreállítjuk az eredeti anatomikus fogformát. Jól barázdált rágófelszínt alakítunk ki, amivel könnyűvé válik a táplálék felaprítása, így a rágószervet megkíméljük a túlterheléstől. EsztétikaA restaurációink több színből készülnek, így környezetükbe tökéletesen beleolvadnak.


Tartósság

A tömések rendkívül időállóak, mivel a tömőanyag és a fog anyaga kémiailag összeköt.Gyökérkezelés

Ha egy fogban a fogszuvasodás mélyre terjed, akkor a baktériumok megbetegíthetik a fogbelet (pulpát), s akkor a fogban gyulladás keletkezik.

Ilyenkor szükség lehet a gyulladt pulpa eltávolítására, a "fogideg kivételére" és a fog gyökérkezelésére.

Attól függően. hogy a gyulladás mennyire előrehaladott és hogy a kérdéses fogban, hány gyökércsatorna helyezkedik el a kezelés annál bonyolultabb és költségesebb.

e-mai:


telefon / fax:

+ 36 1 3 377-226
+ 36 30 9 412-359

bejelentkezési telefonon:

hétfő-péntek 08.00 - 20.00